Pagina 1  2  3  »  

Descarcă documentul

Abecedarul sănătății

Toate bolile cunoscute şi mai puţin cunoscute, care vă pot crea probleme într-o viaţă de om, sunt aranjate în ordine alfabetică, după numele cel mai uzual, indicându-se şi sinonimele când e cazul.

Abecedarul vieții sexuale

În 1999, am alcătuit un Abecedar al vieții sexuale în care încercam să răspund,
ca specialist în medicină internă, nu ca sexolog, la câteva
dintre întrebările tăcute ale tinerilor şi mai puțin tinerilor
din jurul meu.

Actualitati in patologia biochimica

Actualităţi în patologia biochimică a bolilor cardiovasculare. Volum colectiv sub redacţia Mircea Cucuianu, Dumitru Zdrenghea.

Descarcă documentul

Album Laura Poantă 50

Am ales, pentru acest album retrospectiv, desene, crochiuri, grafică, ilustrație de carte, pictură în ulei, acrilic ori tempera.

În expoziții (personale sau colective, la Muzeul de Artă, la Galeriile Steaua, la Biblioteca Centrală Universitară, la Salonul medicilor sau la cel al Scriitorilor, la Turnirul scriitorilor Sighișoara etc.), ele aveau, desigur, și titluri. Nu le-am păstrat aici, în acest exercițiu de memorie afectivă.

Descarcă documentul

Diabetul zaharat tip 2 şi hipotensiunea ortostatică

Medicul de familie poate determina în prima fază dacă pacientul are o hipotensiune semnificativă. Simptomele descrise anterior nu sunt neapărat semnificative pentru HO pentru că sunt şi alte afecţiuni care pot provoca aceste simptome.

Medicul poate face măsurători repetate ale TA şi alurii ventriculare (numărul de bătăi cardiace pe minut) după ce pacientul a stat întins în pat, relaxat, pe o perioadă de cel puţin 5 minute, precum şi după ce a stat în ortostatism (se fac de obicei două măsurători, la 1 şi la 3 minute, după alţi autori – la 2 şi 5 minute), pentru a se convinge dacă pacientul are sau nuHO.

Descarcă documentul

Doctorul de povești. Medicină și literatură.

Textele cuprinse în acest volum au apărut de-a lungul ultimilor ani în revistele Bioetica, Steaua, România literară, Tribuna, Apostrof, Luceafărul de dimineață etc., precum și în volume colective editate, cele mai multe, de Filiala clujeană a Uniunii Scriitorilor. Revenind periodic asupra acelorași teme, dar în contexte și cu argumentări diferite, anumite secvențe „călătoresc”, firesc, dintr-un text în altul.

ecografie-musculoscheletala-daniela-fodor-vol-i.

Toate desenele din volum îmi aparţin: Laura Poantă.

Dintr-o scăpare redacţională/tipografică, nu e făcută această precizare

Descarcă documentul

Electrocardiogafie Cazuri clinice

Prima ediţie a lucrării.

Electrocardiografie Cazuri clinice

Ediţia a doua a lucrării. Peste 70 de cazuri clinice comentate.

Descarcă documentul

Electrocardiography

Varianta în limba engleză a lucrării. English version Ioana Robu.

Pagina 1  2  3  »