Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară

Apasă aici pentru detalii

Salonul de Iarna al Medicilor 2010 - vernisaj

Joi, 16 decembrie 2010, a avut loc la Cluj-Napoca vernisajul celei de-a 40-a ediţii a Salonului de Iarnă al Medicilor. Expoziţia are loc, şi în acest an, la Muzeul de Artă din Cluj, care găzduieşte cu generozitate această manifestare devenită deja tradiţională. Ea va putea fi vizitată până în data de 16 ianuarie 2011.

În cele 40 de ediţii ale Salonului, au expus aproape 300 de medici, farmacişti şi stomatologi, unii dintre ei prezenţi încă de la primele ediţii, adevăraţi veterani, alături de care au apărut nume noi, chiar studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu. Tehnicile, de asemenea, s-au diversificat, de la pictură în ulei, acuarelă, tempera, acrilice, la grafică (inclusiv digitală), desen şi fotografie.

Considerăm că şi această ediţie, aniversară, a fost un succes – au expus 40 de participanţi din Cluj, Bistrita-Nasaud, Braşov, Maramureş, Sălaj, Alba, dar şi din străinătate, iar calitatea lucrărilor este în creştere, lucru constatat unanim de cei prezenţi la eveniment.

O parte dintre medicii plasticieni expozanţi vor fi prezenţi în primăvara anului 2011 la o expoziţie colectivă organizată la Londra sub egida Institutului Cultural Român şi a Ambasadei României din Regatul Unit al Marii Britanii, curatorul expoziţiei fiind medicul Vlad Schlezak, vicepreşedinte al Romanian Medical Society din Marea Britanie.

Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară